FELHÍVÁS: CASTINGOT tartanak az apáczaisok új musicaljéhez

Bár csak nemrég mutatta be – külsősökkel kiegészülve – az Apáczai Csere János Elméleti Líceum vegyeskara legutóbbi, nagyszabású és egyértelmű közönségsikernek örvendő musicaljét, a Mozart!-ot, az alkotók máris meghirdették a következő bemutatóra szóló szereplőválogatást. Az apáczaisok a jövő évadban a modern magyar musical-játszás talán legismertebb darabját, a Rómeó és Júliát, tervezik bemutatni.

A korábbi évhez képest, idén is lehetősége lesz bárkinek részt venni a következő előadás létrehozásában: más iskolák diákjait, valamint frissen végzetteket és egyetemistákat is várnak az első két szereplőválogatásra, mely során szólistákat keresnek Rómeó, Júlia, Capuletné, Capulet, Benvolio, Mercutio, Tybalt, Páris, a Dajka, Montague-né, Lőrinc barát, és Escalus, Verona hercegének szerepére.

Gérard Presgurvic műve szinte berobbant a magyar musicaljátszás terébe, amikor 2004-ben színpadra állították a Budapesti Operettszínházban – Dolha Attila és Szinetár Dóra főszereplésével. A Nagymező utcai teátrum kultikus előadásává vált az akkori produkció, s olyan slágerekkel gazdagította a musicalirodalmat, mint a Lehetsz király vagy a Szívből szeretni.

Noha a tervezett bemutató pontos, jövő nyári időpontja még nem ismert, az alkotók – a munka nehézségére, valamint arra való tekintettel, hogy a projektben résztvevő diákoknak elsősorban iskolai kötelezettségeik vannak – már szeptemberben megkezdik a szereplőválogatásokat, hogy az ezek során kialakuló csapattal minél hamarabb megkezdjék a felkészülést.

Ez alkalommal két napon, szeptember 25-én és 26-án 16.00 órától várják, kizárólag a fentebb említett szólista szerepekre jelentkezőket az Apáczai Csere János Elméleti Líceum (Str. I. C. Bratianu/Király utca 26. szám) A07-es termébe. A későbbiekben külön tartanak meghallgatás a tánc- és énekkarba jelentkezőknek is, melyekről idejében értesítik az érdeklődőket. A meghallgatásra előzetes jelentkezés szükséges az apaczaimusical@gmail.com címen – legkésőbb szeptember 24-én 23 óra 59 percig!

A jelentkezőket a jelentkezés sorrendjében osztják be a szervezők a két nap valamelyikére. Ugyanakkor a castingra jelentkezőknek szeptember 24-én 15.30-tól zenei felkészítőt tartanak az iskola A07-es termében, melyen a részvétel opcionális. A jelentkező e-mailben kérik feltüntetni a jelentkező teljes nevét, életkorát, lakhelyét, szükséges egy rövid bemutatkozó szöveg megfogalmazása, a zenei felkészítőn való részvétel előzetes jelzése, valamint egy portré- és egy egész alakos fotó csatolása. Ugyanezen e-mail címen igényelhető a felkészüléshez szükséges szövegkönyv és zenei alap. Az alkotók minden castingra jelentkezőnek javasolják: ne csak egy szereppel készüljenek, ugyanakkor fenntartják a jogot arra, hogy egy jelentkezőt többször is meghallgassanak (visszahívjanak), valamint az általa eredetileg elképzelt szereppel ellentétes szerepre osszák ki. Az előadás végső szereposztása az alkotók közös megegyezésével válik véglegessé.

FONTOS: a meghirdetett szerepek megszerzéséhez előre meghatározott feladatokat kell teljesíteni a castingon, melyek – sok további, a jelentkezés szempontjából fontos részlettel együtt – megtalálhatók a kezdeményezés weboldalán, a www.apaczaimusical.wordpress.com címen, a „Hírek” menüpont alatt, vagy az alábbi linken: https://apaczaimusical.wordpress.com/2018/08/29/casting-romeo-es-julia-musical-szereplovalogatas/.

Az alkotók javasolják: a gyors és pontos tájékozódás érdekében minden érdeklődő figyelmesen olvassa el a felhívás teljes szövegét, valamint kövessék az apáczaisok Facebook-oldalát, a www.facebook.com/MozartApaczai címen.

A tervezett Rómeó és Júlia bemutatója a Mozart!-ból már ismert alkotócsapattal valósulna meg, vagyis rendezőként Lovassy Cseh Tamás (elcsété), zenei vezetőként Szabadi Ildikó, koreográfusként Jakab Melinda, díszlet- és jelmeztervezőként Gábor Zsófia, rendezőasszisztensként pedig Kiss Tünde működik közre.

(Közlemény)

Leave a comment